tidig morgon, en kopp kaffe o färska tidningsnyheter piggar upp och..... |
...sedan är inte steget långt till mejeriet och dagens ystning men...... |
...mejerskan ser alldeles för allvarlig ut, så sudda sudda bort din sura min.... |
nu ser det bättre ut du ska ju få hålla på med det du tycker om en hel lång dag... |
titta här, nu är mjölken på plats i grytan dags att börja ysta..... |
nu har ostlöpet gjort att mjölken stelnat eller koagulerat som det heter på "mejerispråk", koaglet bryts med en ostharpa ..... |
och därefter får de sockerbitsstora kuberna dansa slowfox i den blek gula vasslen..... |
den första osten för dagen blir Forseds Royal Rosé, en halvmjuk smakrik getost omgiven av mystik och humor, det var vårt bidrag till fjolårets bröllopshysteri..... |
dagens andra ost att formsätta blir den pålitliga och "passar- till - allt -o-alla-osten", Vit Caprin!... |
nu börjar dagens rörande period, nämligen att koka getmese..... |
några timmar senare har den rykande tornadon lugnat ner sig och blivit en gyllene massa... |
nu är getmesen "kallrörd", och får då flytta in i en burk i väntan på nytt hem.... |
packat & klart dags att återgå till det civila...... |
STOPP DÄR!! ett riktigt hundväder betyder en härlig promenad med friska dofter... |
OK, vi går ut o doftar på Forsedsvåren.... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar